De ziua mea, ajută-mă să cumpăr cărți de povești pentru copii!

 

Silvia Nichita Asociatia Eu, Tu si Ei

100% Complete
980 RON
Donations raised
500 RON
Target
10
Donations
I want to donate!

Nimic nu e mai folositor în aceste vremuri complicate decât să pui o carte bună în mânuțele unui copil care visează la propria lui poveste frumoasă și astfel să-l ajuți să călătorească prin pagini de carte înspre un viitor mai bun.

Anul acesta împlinesc 44 de ani (ani plini cu de toate) și îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze în care cred cu toată ființa mea: "c@rte în sate", un proiect de literație prin care ducem cartea și lectura în satele dezavantajate, unde nu există biblioteci, iar școlile s-au închis. Și nu din motive ce țin de pandemie.  

La ora actuală, peste 5.000 de copiii din județul Vrancea, cei mai mulți din sate mici, izolate, îndepărtate de orașe, nu au acces la internet sau la tehnologiile care i-ar aduce la cursurile online derulate în perioada de pandemie. Toți aceștia sunt lipsiți de dreptul fundamental la educație.

Mereu îi rog pe oamenii dragi să îmi cumpere cărți în loc de flori dacă simt că trebuie să îmi dăruiască ceva de ziua mea. Anul acesta, mai mult ca oricând, îmi doresc din toată inima să cumpăr cărți, multe cărți de povești, nu altceva, pentru că a învăța prin intermediul poveștilor cuprinse în cărți frumos ilustrate nu se compară cu nimic altceva.

Pe parcursul lunii iunie, împreună cu voluntarii povestași ai Asociației “Eu, tu și ei”, cu care am format #EchipaLuiCărțilă, vom duce cărți copiilor din mai multe sate dezavantajate din zonele de deal și de munte ale județului Vrancea, pe care le-am ales din Atlasul Sărăciei din România. Da, din păcate există așa ceva!  

Ne dorim să le oferim copiilor cărți noi, relevante, care să le bucure zilele și din care să aibă numai de învățat. Avem deja 100 de titluri de carte care le-ar face izolarea mai plăcută copiilor cu care lucrăm, însă este nevoie de mai mult decât un exemplar. 

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face de ziua mea este să fii alături de mine și să donezi banii către acestă cauză așa încât să pot cumpăra mai multe cărți valoroase pe care să le dăruim copiilor din satele uitate. Iar dacă vrei poți veni cu Echipa lui Cărțilă în sate! 

Îți mulțumesc pentru că ești alături de mine și te invit să îți dăruiești și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro pentru a susține proiectul Valiza care duce carte în sate!

Eu, tu, noi împreună putem facem lumea din jurul nostru mai bună!

Mulțumesc!

Silvia Vrînceanu Nichita


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani este o organizație independentă ale cărei proiecte sunt dedicate în special copiilor și tinerilor pe care îi încurajăm să devină o voce în comunitate.

Punând într-o valiză la început cărțile din biblioteca personală în 2016 am început să colindăm satele mici de la munte pentru a citi împreună cu copiii în cadrul unor ateliere recreative și pentru a le oferi cărțile de care au atâta nevoie. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

10 Donations

Camelia Stanila

300 RON
04 Jun 2020
Felicitări, Silvia & echipa asociației „Eu, Tu și Ei”. Și „La mulți ani”
03 Jun 2020

Laura Cană

100 RON
La mulți ani, Silvia! Felicitări pentru acest proiect atât de valoros!
30 May 2020

Anonymous

30 RON
30 May 2020
La mulți ani Silvia şi la cât mai multe proiecte frumoase! Îți doresc numai bine şi să îți atingi toate target-urile pe care ți le stabileşti!
30 May 2020

Tatiana

100 RON
Felicitari pentru acest frumos proiect si mult succes in continuare! Tatiana
29 May 2020
29 May 2020
Multumesc pentru visul tau, in care toti copiii află ca in definitia cuvantului "copilarie" există fără doar si poate... poveste, carte, citit... ❤️
29 May 2020

Garsoniera Culturala

150 RON
La mulți ani , Draga mea ! Chiar ma gândeam de ceva vreme ce sa îți iau cadou de ziua ta . Ma bucur tare mult ca mi-ai oferit aceasta șansa . Te imbratisez cu toată iubirea din inima mea . Îți doresc sa poți duce cât mai sus proiectul tău minunat și sa de devină un succes național ! Sa fie cât mai mulți copii care sa beneficieze de educație ! Încă odată : La mulți ani !
29 May 2020
29 May 2020