Te rog, ajută-mă să aduc copii din satul Țipău în excursie la Focșani!

 

Silvia Nichita Asociatia Eu, Tu si Ei

100% Complete
2,110 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
22
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Eu sunt Silvia și, de patru ani, sunt povestașă la c@rte în sate, proiect cultural și de literație prin care ducem cartea, lectura și cultura mai aproape de copiii din sate. Cred din toată inima că există bucurie atunci când primești, dar mai ales atunci când dăruiești. Pentru că pe 3 iunie este ziua mea de naștere, îmi doresc să mă bucur de aniversarea mea oferind o excursie culturală la oraș copiilor dintr-un sat îndepărtat, care au mai rar șansa să vină într-o plimbare de plăcere la Focșani.

Eu am ales să-mi dedic ziua de naștere copiilor din Țipău, un sat micuț din inima Vrancei arhaice, pe care l-am vizitat de mai multe ori și unde copiii mă așteaptă mereu cu drag. Școala lor, ridicată în anul 1935 de către săteni, este singura instituție din acest sătuc situat pe valea pârâului Țipău, ce aparține de comuna Spulber. Școlița păstrează aproape intactă camera învătătorului, care pe vremuri locuia în odaia folosită azi pe post de cancelarie. 

Ultima dată când am fost acolo cu povestașii pentru un atelier de lectură și povești, un băiețel a exclamat în fața mamei sale: "Mami, spune-mi te rog că nu visez!" Nu l-am uitat niciodată și mi-am promis atunci că mă voi întoarce și îi voi lua pe toți copiii din sat cu mine la Focșani, pentru a le arăta "orașul cel mare", așa cum l-au numit chiar ei. 

Avem cu toţii o valiză de vise gata făcută, oricând pregătiţi de a zbura pe prima fereastră deschisă. Iar a oferi unor copii o călătorie, oricât de mică, înseamnă a le deschide ferestre către lume, a-i încuraja să lupte pentru un viitor mai bun, să aibă mai multă încredere în ei.

Misiunea unui povestaș c@rte în sate este aceea de a oferi bucurie prin lectură copiilor din sate, de a duce un pic de poezie în viața lor, de a le oferi cărți și experiențe de neuitat. Eu am ales ca, de ziua mea, să strâng bani pentru a-i aduce la Focșani pe micii prieteni ai lui Cărțilă din acest sat micuț, alături de doamna învățătoare.

Vă rog să mă ajutați să scriu această poveste frumoasă în inima copiilor!

Vom vizita teatrul, muzeul, bibloteca, un loc de joacă, ne vom plimba cu scara rulantă și, desigur, vom invita copiii să ia masa la restaurant.

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi cumperi un buchet de flori, să donezi banii pentru a mă ajuta să organizez această excursie. Banii vor intra în contul Asociației "Eu, tu și ei", inițiatoarea proiectului c@rte în sate. Recent, cu ajutorul unei prietene dragi, pe nume Gabriela, care și-a determinat colegii de serviciu să renunțe la cadourile de Crăciun,  am reușit să aducem în excursie copiii dintr-un alt sat îndepărtat, iar bucuria lor și a noastră a fost imensă. 

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea mea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro în beneficiul proiectului c@rte în sate!

Nu uita că lumea copiilor din satele uitate nu se schimbă singură, noi suntem cei care putem face rotița binelui să se învârtă și să ajungă la ei!

Mulțumesc!  


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani este o organizație independentă ale cărei proiecte sunt dedicate în special copiilor și tinerilor pe care îi încurajăm să devină o voce în comunitate.

Punând într-o valiză la început cărțile din biblioteca personală în 2016 am început să colindăm satele mici de la munte pentru a citi împreună cu copiii în cadrul unor ateliere recreative și pentru a le oferi cărțile de care au atâta nevoie. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

22 Donații

Foarte frumoasă inițiativa ta! :) La cât mai multe realizări!
17 Jun 2021
Felicitări pentru initiativa
04 Jun 2021

Cristina

300 RON
Felicitari pentru tot ceea ce faceti!
04 Jun 2021

Anonymous

15 RON
Pentru ca "visul" să nu aibă sfârșit, iar povestea să continue 💓. La mulți ani fericiți, Silvia! #povestașulanonim2 :)))
03 Jun 2021

De la echipa de povestași c@rte în sate📚❤

300 RON
Ne dorim să ai soare în suflet și așa o bucurie imensă întotdeauna! Să știi că îți vom fi alături mereu! Te apreciem pentru tot ceea ce faci și chiar dacă se spune că ar fi de prisos cuvintele, vrem să îți zicem că TE IUBIM! Sperăm ca această donație să creeze amintiri de neuitat alături de copiii din Țipău! De asemenea, vrem și noi, vechi sau mai noi, cu mic și cu mare, să mulțumim pentru verile și călătoriile de neuitat alături de Cărțilă! Pentru noi vei rămâne mereu Zâna Poveștilor și sunt sigură și că pentru copiii din sate ești la fel! Un erou al culturii! La mulți ani frumoși!❤ Cu drag, te îmbrățișăm, Bianca R., Costy, Tatiana, Dimitri, Ionuț, Cosmina, Bianca N., Anne, Alin, Andrei Vasile, Cristina Pandele, Teo Mirică, Sînziana, Bogdan, David, Alexandru Vasile, Andreea T., Iulia, Alexandra, Denisa, Miruna, Georgiana.
03 Jun 2021
Huugs
03 Jun 2021
La multi ani! Sa va fie de folos! Felicitari pentru toate proiectele pe care la realizati!
03 Jun 2021
La mulți ani, Silvia!🤗
03 Jun 2021
La mulți ani!
02 Jun 2021
La multi ani, om minunat! ❤
02 Jun 2021
02 Jun 2021
La multi ambrozci si creativi ani alaturi de cei mai frumosi dintre pamanteni!
02 Jun 2021

Cristina Handra

50 RON
02 Jun 2021
Ce proiect frumos!
02 Jun 2021
02 Jun 2021

Săvescu Monica

50 RON
02 Jun 2021
02 Jun 2021
cu mare drag pentru acesti copii!
01 Jun 2021
La mulți ani și felicitări pentru tot ce faci pentru copiii din Vrancea!
01 Jun 2021
Felicitari pentru tot ceea ce faceți! ❤️
01 Jun 2021
01 Jun 2021

Mihaela Ritivoi

105 RON
succes! 🤗🎈
01 Jun 2021