Cel mai frumos cadou de ziua mea

Target
Donations
I want to donate!

Mă numesc Luciana, locuiesc pe valea Nărujei și împlinesc 14 ani pe data de 18 iunie. Crescută la țară, în vârf de munte, în inima pădurii, scăldată în parfumul florilor de izmă și de păpădie, pot spune doar că ... să trăiești la sat e o adevărată comoară!

Pentru unii copiii însă poate fi mai greu din punctul de vedere al accesului la carte, lectură, cunoaștere. În urmă cu doi ani am aflat de proiectul c@rte în sate când echipa Asociației Eu, tu și ei a poposit cu Caravana de lectură la noi în sat. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am dorit și eu să fiu ca ei, să devin voluntar-povestaș. Nici nu vă puteți imagina ce fericită am fost când am fost acceptată în echipă și am participat la primele întâlniri. Pentru că am văzut ce muncă presupune o deplasare a echipei lui Cărțilă în sate, vreau să contribui și eu cu ceva.

Anul acesta, dacă tot am făcut buletin, am decis să îmi dăruiesc ziua de naștere copiilor din sătucul Păvălari, de la poalele munților Vrancei, la care vom ajunge în această vară cu caravana de lectură. Vom organiza acolo o mini-tabără de lectură , cu cărți, povești, ciocolată, baloane colorate, muzică, dans și distracție la umbra prunilor din curtea școlii. Scopul nostru este să îi ajutăm să își îmbunătățească abilitățile de citire și scriere, să citească mai bine cu voce tare și să știe să se prezinte, atât ei cât și satul în care trăiesc.

Vă invit să contribuiți cu o donație, oricat de mică, pentru realizarea acestui vis, pentru acești copii care merită o zi de neuitat împreună cu voluntarii echipei c@rte în sate.

Bănuții colectați vor fi folosiți pentru a cumpăra cărți, baloane colorate, ciocolată și alte materiale necesare acestui proiect. Desigur, puteți veni și voi cu noi la Păvălari.

Noi, povestașii, vom petrece timp prețios cu cei mici, ajutandu-i să-și înfrunte timiditatea, cunoscandu-ne cu ei și aflandu-le visul, pentru că toți avem un vis, nu-i așa? În acest moment, visul meu este fericirea acestor copii, îndrumandu-i pe drumul anevoios al cunoașterii. Consider că este important să investim în educația celor mici, pentru că ei sunt oamenii mari de maine. Asta înseamnă de fapt proiectul c@rte în sate, un proiect ce le oferă copiilor din sate o întalnire cu Cărțilă, spiritul cărților de povești, ce îi inspiră să-și îndeplinească visurile și să evolueze cât mai mult.

_______________________________________________________________________

Derulat de Asociația Eu, tu și ei, c@rte în sate este un proiect de promovare a lecturii în randul copiilor și adolesceților din zonele rurale dezavantajate, categorii de public marginalizate, unde nu exista biblioteci publice, iar copiii studiază adesea în clase simultane și chiar dublu-simultane. Povestea c@rte în sate mă are ca personaj de aproape doi ani. Este o poveste atât de frumoasă, încat îmi doresc să nu se termine niciodată. Este o vitamină pentru suflet tot ce se întampla la c@rte în sate. Poți ajuta și tu cu niște Vitamina C, de la citit. Să facem împreună ceva special și memorabil atat pentru mine, cât și pentru ceilalți. Cel mai frumos cadou pe care l-aș putea primi vreodată este îmbrățișarea și iubirea copiilor din comunitatea în care ajunge Caravana de lectura, iar cu ocazia aniversării mele voi face ca acest vis să devină realitate.

Mulțumesc!

Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani este o organizație independentă ale cărei proiecte sunt dedicate în special copiilor și tinerilor pe care îi încurajăm să devină o voce în comunitate.

Punând într-o valiză la început cărțile din biblioteca personală în 2016 am început să colindăm satele mici de la munte pentru a citi împreună cu copiii în cadrul unor ateliere recreative și pentru a le oferi cărțile de care au atâta nevoie.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

6 Donations

18 Jun 2022
Luciana, La mulți ani minunați, așa ca tine! Mă bucur atât de mult să văd că ai învățat deja că e important să primești dar mai ales să dăruiești și să ajuți pentru ca lumea din jur să fie una puțin mai bună pentru copii. Toate visele să ți se împlinească, să nu te lași descurajată de nimeni și de nimic pentru că ești deja o #SchimbăLume!
18 Jun 2022
17 Jun 2022
Te felicit, copil minunat, cu ocazia zilei de naștere. Fii fericit la ai tăi 14 ani, bucură-te de fiecare zi. Îți urez ca pe drumul vieții mereu să lumineze soarele. Fie ca munca ta asiduă să fie răsplătită cu rezultate frumoase, să ai succes răsunător și recunoștință pentru talentul tău. La mulți ani!
16 Jun 2022

Aurica și Vasile Țigănaș

Fii fericită! Se apropie ziua în care ai fost adusă pe această lume ca să fii o binecuvântare și o inspirație pentru oamenii din jurul tău! Ești o persoană minunată! Să ai parte de cât mai multe aniversări și să îți îndeplinești toate dorințele! La mulți ani fericiți copil minunat!!!
14 Jun 2022
La mulți ani minunați, Luciana! Ești un copil bun care împarte bunătate! Succes să ai și să împarți multă bucurie!
12 Jun 2022
Țigănaș Luciana : Asociatia Eu, Tu si Ei