Ajută-mă să duc c@rte în sate la Andreiașu de Sus!

 

Bianca Rusu Asociatia Eu, Tu si Ei

30% Complete
300 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
3
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Sunt Bianca, o povestașă c@rte în sate care împlinește 20 de ani pe 8 august. Îmi doresc să-mi dedic ziua de naștere copiilor din 4 sate ale comunei Andreiașu de Jos, Vrancea: Andreiașu de Sus, Arșița, Hotaru și Titila. Vă invit să contribuiți cu o donație, oricât de mică, pentru acești copii care merită o mini-tabără în stilul c@rte în sate!

În această tabără, le vom oferi copiilor cărți, vom face jocuri de cunoaștere împreună și îi vom ajuta să-și îmbunătățească abilități precum cititul cu voce tare și scrisul corect. Noi, povestașii, vom petrece două zile împreună cu acești copii și ne vom strădui să-i sprijinim astfel încât să fie cu un pas mai aproape de ceea ce-și doresc ei să realizeze în viitor.

Derulat de Asociația Eu, tu și ei, c@rte în sate este un proiect de promovare a lecturii în rândul copiilor și adolescenților din zonele rurale dezavantajate, categorii de public marginalizate, unde nu există biblioteci publice de natură educativă după școală, iar copiii studiază adesea în clase simultane și chiar dublu-simultane.

Povestea c@rte în sate mă are ca personaj chiar și acum, după 4 ani de când sunt voluntară a Asociației Eu, tu și ei, pentru că nu este o poveste oarecare. Deși timpul m-a îndemnat să aleg între diverse oportunități de voluntariat, am simțit că misiunea mea de povestașă încă nu s-a încheiat.

Proiectul c@rte în sate nu înseamnă "hai să citești și tu o carte!", ci "hai să-ți spun o poveste care să-ți demonstreze cât de minunate sunt lectura și cărțile!". Să fii povestaș este ceva magic, pentru că te schimbi și tu în bine, și comunitatea în care ajunge Caravana de lectură. Copiii din sate au o viață simplă și, paradoxal, complicată. Trăiesc frumos, în liniștea Vrancei, dar se confruntă cu anumite dificultăți. Cărțilă, spiritul cărților de povești, îi inspiră să-și îndeplinească visurile și să evolueze cât mai mult.

Mi-am dorit să fac un lucru special cu ocazia aniversării mele, iar această inițiativă este cu siguranță specială. Cel mai frumos cadou pe care mi-l pot oferi anul acesta este de fapt despre a dărui ceva Comunității c@rte în sate, în cadrul căreia am devenit o persoană mai bună și mai încrezătoare. M-aș bucura enorm să mă ajutați să-i fac pe acești copii fericiți. Dacă ei sunt fericiți, eu cum aș putea să nu fiu fericită?


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani este o organizație independentă ale cărei proiecte sunt dedicate în special copiilor și tinerilor pe care îi încurajăm să devină o voce în comunitate.

Punând într-o valiză la început cărțile din biblioteca personală în 2016 am început să colindăm satele mici de la munte pentru a citi împreună cu copiii în cadrul unor ateliere recreative și pentru a le oferi cărțile de care au atâta nevoie. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

3 Donații

Anonymous

75 RON
Drum bun cu c@rtea-n sate!
08 Aug 2021
Draga mea, îți mulțumesc din inimă pentru că ești voluntar al Asociației Eu, tu și ei și că vrei să ducem împreună c@rte in sate de ziua ta!!! Ce poate fi mai frumos!?❤️👏🤗 Ești un om frumos, talentat, cu un suflet generos. Te cunosc din clasa a VIII-a și știu că îți place atât de mult să dăruiești din ceea ce ai și ce știi, dar mai ales să dăruiești timpul tău. Îți doresc mulți ani minunați, așa ca tine, si cât mai multe vise împlinite! Sper ca împreună să ne întoarcem cât mai curând cu Caravana de lectură la minunații copilași din Andreiasu de Sus! Sigur vom reuși! 📖
07 Aug 2021
Mult succes in iniţiativa ta 😘
06 Aug 2021