20 de oameni pentru 20 de povești

 

Maria-Laura Ceaușu Asociatia Eu, Tu si Ei

100% Complete
1,020 RON
Sumă strânsă
700 RON
Target
13
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Bună ziua!

Fiecare persoană are visurile sale, mărețe sau simple, dar la fel de importante. Unul dintre visurile mele este să fiu alături de copiii din satul meu, Movilița, și să le dăruiesc cărți noi pentru biblioteca școlii. Iar pentru asta am nevoie de tine! Da, de tine, cel care citești acest mesaj!

 

Numele meu este Laura, pe 2 septembrie voi împlini 16 ani. Încă de la vârsta de 14 ani am descoperit dorința de a face bine celor din jur. Drumul meu în lumea voluntariatului a început cu proiectul cultural c@rte în sate, derulat de Asociația „Eu, tu și ei”.  Pur și simplu iubesc fiu alături de copiii din satele Vrancei și să las amintiri și curaj în urma pașilor mei. Pentru că sunt crescută la țară, printre sătenii mereu grăbiți, dorința de a mă implica a crescut odată cu mine, în special simțind lacuna culturală din zonele rurale.

 

Pe data de 8 iunie 2023, Caravana de lectură a Asociației “Eu, tu și ei” a poposit pentru prima dată în satul Movilița, totul fiind nou pentru copii. Colegii meu au cunoscut “Echipa lui Cărțilă”, au ascultat și citit povești, iar timpul petrecut împreună a fost prețios. Privindu-le entuziasmul și bucuria, am observat cum timiditatea s-a estompat, permițându-ne să creăm o poveste împreună, o poveste despre o copilărie fericită, în jurul cărților deschise. 

Cu ocazia împlinirii vârstei de 16 ani, îmi doresc să mă întorc la copiii din satul meu cu o donație de cel puțin 20 de cărți noi, titluri pe care ei și le doresc. Desigur, echipa Asociației „Eu, tu și ei” le va dărui, împreună cu cărțile, și un atelier de dezvoltare personală prin lectură, pentru că foștii mei colegi mai mici au mare nevoie de astfel de activități. Dar toate acestea costă. Prețul mediu al unei cărți bune pentru copii este de aproximativ 35 lei. Te rog să donezi cât poți tu pentru a-mi vedea visul cu ochii!

 

Gestul de a dărui o carte este o parte din visul de a schimba lumea din jurul meu. Fiecare persoană care contribuie înseamnă că oferă o poveste și o șansă în plus unui elev al Școlii Gimnaziale Movilița.

Doar împreună facem lumea copiilor mai bună! Vă mulțumesc din suflet!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani este o organizație independentă ale cărei proiecte sunt dedicate în special copiilor și tinerilor pe care îi încurajăm să devină o voce în comunitate.

Punând într-o valiză la început cărțile din biblioteca personală în 2016 am început să colindăm satele mici de la munte pentru a citi împreună cu copiii în cadrul unor ateliere recreative și pentru a le oferi cărțile de care au atâta nevoie. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

13 Donații

Împreuna vom reuși!
03 Sep 2023

Anonymous

50 RON
30 Aug 2023

Anonymous

75 RON
La mulți ani, Laura! Felicitări pentru implicare!
29 Aug 2023

Gabriela Lupu

100 RON
La mulți ani frumoși și fericiți, Laura!
29 Aug 2023

Anisoara Apaduraritei

150 RON
29 Aug 2023
La mulți ani frumoși, fată minunată!
29 Aug 2023

Anonymous

20 RON
29 Aug 2023
28 Aug 2023

Pavel David-Marian

35 RON
28 Aug 2023
La mulți ani, Laura! Planul tău de a oferi cărți noi copiilor din satul tău, Movilița, este cu adevărat nobil. Gestul tău reflectă un vis frumos de a face lumea mai bună și de a oferi copiilor șansa de a se conecta cu lumea minunată a cărților. Sunt sigură că vei atinge inimile multor copii și vei face o diferență semnificativă în viețile lor.
28 Aug 2023

Anonymous

130 RON
28 Aug 2023
La mulți ani, suflet frumos!
28 Aug 2023

Ștefania Manolache

75 RON
Fiecare copil ar trebui să viseze și să știe că nimic nu este imposibil în viață atâta timp cât ai curaj și determinare pentru a îndeplini acel lucru, iar cărțile reprezintă cea mai bună și eficientă modalitate prin care copiii pot să-și dea frâu liber imaginației și să călătorească în lumea poveștilor alături de personajele îndrăgite. Ce ar fi fost lumea fără Pinocchio, de exemplu? Ar mai fi reușit copilașii să înțeleagă că o minciună poate aduce atâtea consecințe și că nu toți oamenii nu sunt ceea ce par a fi? Sunt multe personaje din povești care ne învață adevărate lecții de viață, dar mai bine îi las pe copii să le descopere singurei.
28 Aug 2023
Maria-Laura Ceaușu : Asociatia Eu, Tu si Ei
20 de oameni pentru 20 de povești