30 de prieteni și 30 de cărți noi pentru elevii mei din Șerbănești

 

Mihaela Ivan Asociatia Eu, Tu si Ei

39.444444444444% Complete
355 RON
Sumă strânsă
900 RON
Target
5
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Bună ziua!

Pentru mine, anul şcolar 2023-2024 este un an al schimbării. Împlinesc 31 de ani chiar la începutul noului an școlar și voi preda limba și literatura română la o școală nouă dintr-un sat micuț, Șerbănești, comuna Corbița, județul Vrancea.

Am emoții și abia aștept să-i cunosc pe noii mei elevi. Pereţii goi ai sălii de clasă în care vom lucra m-au determinat să le dau culoare şi să îi îmbogăţesc prin câteva citate precum „Un copil, un profesor, un stilou, o carte pot schimba lumea.”(Malala Yousafzai) Scriind afirmaţia de mai sus, am constatat cu tristețe că mie şi elevilor mei ne lipseşte chiar cartea, instrumentul cel mai important pentru a reuşi să schimbăm lumea cu pași mici. Ne lipsesc operele literare relevante. Copiii, profesorul şi stiloul sunt prezenţi într-un spaţiu fără cărţi, tocmai de aceea visul meu este de a avea un colţ de lectură în noua mea școală, care să le ofere elevilor bucuria de a locui în numeroase poveşti. Așadar, la 31 de ani, am nevoie de 30 de prieteni pentru a cumpăra primele 30 de cărți din noul nostru colț de lectură. Primele le voi cumpăra eu, împreună cu Asociația Eu, tu și ei, însă ÎMPREUNĂ este mereu mai frumos, mai bine, mai durabil. 

Îmi doresc să nu mai citim fragmentar creaţiile din manualele de gimnaziu, ci să descoperim în totalitate lumea lor. Activităţile de lectură nu pot fi concretizate în lipsa unor cărţi noi, care să stârnească interesul, curiozitatea şi dorinţa de a citi.

Din acest motiv, îmi propun, ca de ziua mea, pe 14 septembrie, să dăm viaţă pereţilor trişti de la începutul şcolii prin expunerea cărților noi. Am mare nevoie de o bibliotecă în sala de clasă pentru a creşte cititori din rândurile elevilor mei. În lipsa unei biblioteci a școlii, cred că este primordială existența unui raft cu minim 30 de opere literare. 

Vă rog să mă ajutați să celebrez în acest fel cei 31 de ani pe care îi împlinesc la început de an școlar! Sunt convinsă că împreună putem croi destinele elevilor-cititori. 

Vă mulţumesc pentru generozitate! 

Mihaela Ivan


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani este o organizație independentă ale cărei proiecte sunt dedicate în special copiilor și tinerilor pe care îi încurajăm să devină o voce în comunitate.

Punând într-o valiză la început cărțile din biblioteca personală în 2016 am început să colindăm satele mici de la munte pentru a citi împreună cu copiii în cadrul unor ateliere recreative și pentru a le oferi cărțile de care au atâta nevoie. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

5 Donații

13 Sep 2023

Anonymous

53 RON
Gânduri bune într-o cărticică
13 Sep 2023
Mult succes Mihaela. Sper ca mica mea donație sa va ajute.
13 Sep 2023

Anonymous

75 RON
13 Sep 2023
Succes!
13 Sep 2023
Mihaela Ivan : Asociatia Eu, Tu si Ei
30 de prieteni și 30 de cărți noi pentru elevii mei din Șerbănești